in , ,

NgakakNgakak TakutTakut SedihSedih SenangSenang KagetKaget KerenKeren

3 Contoh Berita Bahasa Sunda (Warta Sunda)

3 Contoh Berita Bahasa Sunda (Warta Sunda)
3 Contoh Berita Bahasa Sunda (Warta Sunda)

Contoh berita bahasa sunda tentang bencana alam. Hi teman, kali ini aku akan memberikan contoh warta bahasa sunda.

Aku menggunakan bahasa sunda halus, tapi karena masih belajar, jadi mohon maaf ya jika ada kesalahan.

Kalian juga dapat membaca contoh wawangsalan atau bobodoran, dan sisindiran bahasa sunda yang pernah dipublikasi di website penulis cilik ini.

Contoh berita bahasa sunda tentang bencana alam

Pamiarsa sadayana, Nagara Indonesia nuju kenging musibah, saentosna NTB, ayeuna Kota Palu anu kenging musibah gempa. Dugi ka tanggal 4 Oktober 2018, warga anu maot aya 1.424 jumlahnya, aya 1.407 jasad anu tos dikubur, sesana teu acan.

Anu ngabingahkeun, nyaeta bandara Mutiara Sis Al Jufri tos tiasa diangge kanggo nerbangkeun pasawat, janten sagala rupi kabutuhan warga tiasa kacumponan, sanajan teu acan sadanyana.

Sateuacana, mung pasawat tentara anu tiasa hiber bolak balik ngangkut. Para patugas masih keneh, ngupayakeun sangkat sadaya jasad anu teu acan kapendak tiasa kapilarian, mung nyaeta alat-alat berat nu sok diangge teu tiasa dimanfaakeun maksimum.

Seueur jalan sesah diangge kusabab masih teu katebak karusakanana, hawatos nambah rusak. Kusabab kitu, haru urang sadanya ngadoa, supados enggal rengse sadayana, sarena wagi aku kenging musibah tiasa behbar, sareng sumringah deui.

Baca juga: Dongeng tentang bencana Alam

Contoh berita bahasa sunda tentang kecelakaan

Salah sahiji sarat budak sakola tiasa nyandak motor nyaeta tos kagungan SIM, tapi masih seur barudak anu teu gaduh SIM tapi maksakeuh nyandak.

Masih seur oge anu tara ganggo helm, padahal helm teh panutup sirah, sangkat upami aya kacilakaan sirah kalindungan ku helm eta.

Tiap dinten aya wae warta barudak sakola cilaka, kusabab eta tong nganggap enteng kana kasalametan nganggo helm.

Padahal polisi sok nilang jalmi nu teu ngangge helm, tapi masih aya wae barudak sakola nu ngalawan aturan pamarentah teh.

Tina data Korlantas Polri, tiasa katingali seueur kajadian kacilakaan bahkan dugi ka maotna, kusabab eta, urang sadaya salaku barudak sakola kedahna nyontoan nu sae, sanes sabalikna.

Contoh berita bahasa sunda tentang banjir dan lingkungan

Jakarta Ibukota Nagara Indonesia, sok janten palanggan banjir, kusabab masih seueur wargi nu miceun sampah sambarangan, janten mepetan solokan Ibukota.

Katambih, hujan di Bogor nu remen ngajantenkeun banjir di Jakarta, anu katelah banjir kiriman. Salah sahiji cara nanggulangan banjir nyaeta, wargi Jakarta kudu sadar, tong miceun sampah sambarangan deui.

Ngayakeun kagiatan beberesih tiap dinten Saptu ataapi Minggu, sangkat kamalir di lingkungan komplek bersih ku sampah.

Ngaersihan kamalir oge tiasa ngajauhkeun tina panyakit nu disebabkeun ku reungit, upami rutin dibersihkan, panyakit malaria bakal teu aya.

Baca juga : Kumpulan kosakata untuk belajar bahasa sunda

Itulah kumpulan Contoh Berita Bahasa Sunda (Warta Sunda), yang bisa aku buat. Terima kasih sudah membaca, semoga bermanfaat, dan mohon koreksi ya.

Comments

Yuk tulis komentar kamu

Loading…

0

Komentar FB

0